MÚSICA


Comencem amb un exercici de repetició de ritmes, teniu que repetir com fa l'home, que per cert està a Turquia.Ara teniu aquí una pàgina amb jocs de ritmes, lectura de notes, instrumnets... Trieu el que vullgau, però comenceu pels més fàcils


En música, quan el temps, la pulsació, el ritme de la cançó és lent, li diem Lento o també Largo, y si va ràpid, Presto. Amb aquest vídeo hio entendreu de seguida.I per acabar un divertit ritme on veureu com ha anat canviant la música de ball en els últims 70 anys. Espero que vos agradi.Aquí teniu les activitats anteriors, perquè les pugau fer quan vullgau:

Comencem ballant una cançó que crec que ja coneixereu, Eram Sam Sam, aquí li han afegit un trocet per fer el ball més divertit:
Voleu provar a fer una mica de percussió corporal ? Segur que vos encanta
Ara cantem només amb les notes sol, mi i la. A què és ben fàcil ?


Alguns ja heu vist el conte del soldadet de plom al tallers de contes, però altres us vareu quedar sense. Val la pena,  perquè a més la música del conte és fantàstica, el concert de piano n. 2 de Shostakòvich. El conte comença al minut 1:13 del vídeo.
Aquesta setmana tenim un exercici de ritme que podeu fer amb les mans o amb dues culleres de plàstic.
En música, quan es toca fort, es diu forte, fortissimo si és molt fort. Si es fluix és  piano, pianissimo si és molt fluix. Aquí ho teniu d'una forma molt divertida.
Escolta aquesta peça que es diu Can Can tocada per aquesta orquestra tan elegant. Prova a distingir quan toquen forte i quan toquen piano, és a dir, fort i fluix.
I per acabar, aquí teniu una cançò amb la que a més de cantar i llegir, també repassem coses que heu après a ciències.Comencem amb una cançó brasileira, o siga, del Brasil. Està en portugués, que és la llengua que es parla allí, però és molt fàcil, canteu-la unes quantes vegades i veureu com l'apreneu de seguida:
I ara ho compliquem una mica. Agafeu dos culleres o paletes de fusta de la cuina, i marqueu el ritme amb elles, i al mateix temps, intenteu saltar dues vegades a l'esquerra i dues a la dreta, i tornem començar. Vos podeu marcar uns quadres en terra o contar rajoles... Aquí teniu un vídeo on es fa una cosa pareguda en grup, i és molt divertit. Si voleu, podeu gravar-vos en vídeo i m'ho envieu a fjarasagil@ceiplurgell.com, m'agradarà molt veure-vos fent l'activitat. Feu-lo curtet, sinó no el podreu enviar, botant unes vuit vegades. 

Aquí teniu un dicat amb les notes do, re, mi i sol. Només teniu que repetir, molt fàcil.I per acabar, escolteu el Vals de les flors, de Tchaikovsky sincronitzat amb boles, imants, peces de dominó... Quina passada !!!

Comencem avui amb un dictat rítmic, tenim que repetir el que fa la profe, marcant la pulsació amb els peus, un, dos, tres, quatre....

Ara ens toca reconéixer els ritmes amb negra, silenci de negra i dues corxeres, podreu fer els tres nivells ?
Os convido a cantar i a aprendre aquesta cançò tan polida de Nova Zelanda, que està justament a l'altra part del món:

A continuació un vídeo amb la música d'un compositor que es diu Grieg, el que sona és "En la cova del rei de la muntanya". Espero que vos agradi.

Aquí teniu les activitats anteriors, perquè les pugau fer quan vullgau:


Aquí teniu una cançó molt polida. Podeu cantar la tornada, es fàcil d'aprendre, i ballar, i molt important, seguir quan vos ho demana repetint la melodia.
Amb aquest joc repassem on van les notes. Comencem en modo visual amb 3 notes,  mi sol i la. Si ho fas bé passes a do, mi, sol i la. Si passes de pantalla pots continuar, ja es cosa teva...

Joc d'atrapar notes al pentagrama


I ara una sezilla percussió corporal, a veure si vos van surtint els pitos (só amb els dits), sinó també val cantar-la, Pata Pum Pam Pam.
I ara, gaudiu escontant i mirant el preciós vídeo d'una barretja de música pop i música africana, el grup Txarango amb el cor Safari :


Hola alumnes de segon. Tornam amb les classes de música, farem una miqueta de repàs i ens atrevirem a fer alguna cosa nova, d’acord ?
Per començar recordem la cançó de l’abecedari que tant vos va agradar, aquí està l’enllaç :


I com no la del Monstre de Banyoles, que ja la tenim més treballada:


Ara repassem ells tirmes amb negres i silencis de negra:
Ja és primavera. Hi ha una obra molt famosa que es diu “Lesquatre estacions” i que té una part que és de la primavera. Disfruteuescoltant-la amb el vídeo de Line Riders:I si voleu, podeu seguir el ritme amb coses de la cuina :


8 comentaris:

 1. Buenos dias, soy Marilina la madre de Pau Guasch. Todas las semanas Pau va realizando las actividades que le recomiendas. Esta semana le ha ido muy bien, los ritmos con negra,silencios y seguir el ritmo lo hace bien.Le costo identificar las notas en pentagrama de la semana pasada, ese juego fue para el dificil. Gracias por todo. Estamos en contacto.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Muy bien, agradezco el comentario, está todo el mundo muy calladito y no sé si alguien lo sigue o no. Que vaya muy bien.

   Elimina
 2. Gracias por esto, Jaxon-John disfrutó del video "Mármol, imán y música" : )

  ResponElimina
 3. Hola, totas les setmanes estic mirant els videos i jocs que ens poses. M' agradat molt la cançó de les plantes . Maria Ramis 2nA.

  ResponElimina
 4. Pól Pascual: m'ha agradat molt el can can. S'entenia molt bé lo de forte i piano.

  ResponElimina
 5. M'ha agradat molt la cançó de Eram Sam Sam. Al final anàven molt ràpid i era divertir. Pól Pascual.

  ResponElimina